Suunnalla

12.2.08

Palaako?

Parin viikon damittelun jälkeen keuhkoissani tuntuu syövältä.

Olin jo ehtinyt unohtaa paikallisen sauhuttelukulttuurin: ravintoloissa, kahviloissa, baareissa, klubeilla, kotibileissä poltetaan, joka paikassa ja koko ajan. Erillisiä kessuttelutiloja tai smoke free-alueita ei ole olemassa koko kaupungissa (yliopiston sisätiloissa ei sentään taideta röyhytellä). Jos pötköt loppuvat kesken, ei hätää, kessuautomaatteja löytyy kyllä joka tavernasta! Paikalliseen elämänmenoon yksinkertaisesti kuuluu notkua sätkä kuin sätkä suussa - alankomaalaisten kessutusaste onkin yksi EU:n korkeimpia.

Kesäkuusta 2008 lähtien Amsterdam joutuu kuitenkin opettelemaan uusille tavoille. EU:n tupakkalakia ryhdytään soveltamaan silloin ja lain myötä kaikki röyhyttely sisätiloissa kielletään. As if! Kielto tuntuu paikallisista yhtä kohtuuttomalta kuin taannoinen EU-tervaepisodi suomalaisista!

Parhaillaan väännetään kättä mm. miten uutta tupakkalakia sovelletaan Amsterdamin tuhansien coffee shopien kohdalla. Take away-kiskaksi (näitäkin jo kuulemma kaupungista löytyy) kaikki kahvilat? Kadulle kaikki pössymaakarit? Kielletään saman tien koko lysti?

Näyttäkää meikäläiselle kesäkuussa savuton Amsterdam, niin minä tilaan pihvin!

3 Comments:

Blogger Milja said...

ooksä elos?

22/2/08 2:13 ip.  
Blogger Heli said...

Ihan satavarma ei voi olla, mutta kyllä mä vahvasti uskon siihen!

Ei siis huolta, hiljaisuus yhtäällä tarkoittaa yleensä rälläkkää toisaalla ;)

25/2/08 11:29 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Kuuleppa tytsy, laittaisit jotakin kertomusta sen rälläkän keskeltä ;)
-Ansu

12/3/08 5:09 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home