Suunnalla

19.11.07

Pyöristä ja ihmissuhteista

Treffit:
Amsterdamissa treffeiltä palatessa parikaksikko ei koskaan kävele hämärässä kuunvalossa käsi kädessä fiilistellen, vaan luonnollisestikin pyöräilee käsi kädessä. Ällöä? Ihanaa? You decide!

Naapurikyttäys:
Naapurikyttäys saa pyörien ja isojen ikkunoiden kaupungissa aivan uuden muotonsa: pyöräkyttäyksen. Aito kyttääjä tunnistaa jokaisen naapurinsa pyörän ulkomuodon, ja osaa myös paikantaa mihin tolppaan kukin naapuri pyöränsä iltaisin lukitsee. Jos naapurin pyörään on toisinaan lukittu kiinni toinen pyörä - yks plus yks, naapurilla on vieras! Oikea kyttä pitääkin yllä excel-taulukkoa naapurien vieraista ja vierailujen kestosta. Isoista ikkunoista voi onneksi kyylätä ilman että tarvitsee lähteä ulos nuuskimaan. (Tästä voi nyt jokainen tehdä omat päätelmänsä olenko minä se kyttä vai kytän kohde..)

Kyysääminen:
Myös kaverin kyysäämiseen pyörällä on Amsterdamissa omat konventionsa: Kyysätessä takana istuva sankari ei suinkaan istu haarat levällään pakkarilla kuten Suomen leveysasteilla on tapana, vaan nätisti toinen kylki edellä, kummatkin jalat toisella puolen pyörää. Obs! Tämä siis sekä naisten että miesten kohdalla. "Pysyy parempi tasapaino", kertovat selitykseksi. En ymmärrä.

---

Myös Helsingin kaupunginjohtajan yksityisautoilua koskevat mielipiteet huomioon ottaen en näe syytä miksi minun ei pitäisi muuttaa helmikuussa takaisin pyörien luvattuun maahan.

Jatko-osa, kakkososa, toinen osa, ihan sama. Sinne mennään. Lupaan raportoida. Kertoa. Tilittää. Avautua. Jatkaa samaa linjaa Cosmon ja Kauppalehden välissä.

Tervetuloa matkaan!

1 Comments:

Blogger Laura said...

ihanaa, hyvä heliii!! :)

20/11/07 10:17 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home