Suunnalla

12.3.07

Kuhmossa ja Vantaalla

Costaricalaisen mielestä toisten miesten kanssa saunaan meneminen olisi todella gay.
Ensin hämmennyin. Sitten suutuin.

Costaricalainen kertoi vihaavansa kristittyjä.
Ensin hämmennyin. Sitten ymmärsin.

Yritin selittää. Suomalaisille sauna on pyhä. Suomalaiset käyvät keskimäärin useammin saunassa kuin kirkossa. Saunominen on ikään kuin hengellinen rituaali. Saunassa olla möllötetään hiljaa tai jutustellaan toverin kanssa - parannetaan maailmaa joka tapauksessa. Todennäköisesti useampi suomalainen eroaisi ennemmin kirkosta kuin luopuisi saunomisesta.

Monelle sauna on Sauna. Sauna, jonne palaa saunomaan silloin kun saunottaa. Minulla ei ole sitä yhtä tiettyä Saunaa, mutta on Saunoja. Useat niistä sijaitsevat Päijät-Hämeessä. Lisäksi erityisen tärkeitä Saunoja ovat Lopen Läyliäisissä, Vantaan Kuninkaalassa ja Helsingin Suvilahdenkadulla sijaitsevat saunat. Myös Rääkkylän rantasauna on yksi Saunoista.

Costaricalainen ei koskaan ymmärtänyt. Hänen mielestään saunominen oli edelleen todella gay. Puhevälien palautumisesta huolimatta emme enää keskustelleet aiheesta.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tätini muutti aikanaan Israeliin kibbutsille ja remontoi talon pommisuojasta saunan. Mitä symboliikkaa!

13/3/07 2:57 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Mä äänestäisin listalle vielä Hannukurun ja Luirojärven saunat. Jälkimmäistä voi käyttää myös yöpymiseen. Joskaan en suosittele.

15/3/07 3:29 ip.  
Blogger Heli said...

Ehdottomasti! Hannukurun puuttuminen listasta on ISO moka, myös Jerisjärven bastu alkaa olla samaa klaania. Luiron saunalle tarvittaisiin ihan oma sarjansa... Sen nimi voisi olla esmes. Suunnaton v*tutus.

15/3/07 11:21 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

..niin, tai vaikka (grilli)nakki otsassa! itse asiassa luin jostain että luirolla on uusi sauna, ehkä ensi syksynä pääsee testaamaan sitä sitten.

16/3/07 9:09 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home