Suunnalla

13.1.07

Pyoraretkella

Aasialaisessa suurkaupungissa voi harrastaa pyorailya, ja tasta kokemuksesta on jopa mahdollista selvita hengissa! Kyparan voi toki paahansa haluta ajelulle, mutta ei sellaista kylla mistaan saa - fillarivuokraamossa tyytyvat vain tyrskimaan moisille dorkille kysymyksille.

Tsygaillessa ensisijaisen tarkeaa on muistaa polkea koko ajan eteenpain, mahdollisimman tasaista vauhtia ja mieluusti samaa tahtia muiden liikkujien kanssa. Akkikaannoksia ja -jarrutuksia on syyta valttaa etenkin risteysalueilla, perustuuhan liikenteen sujuvuus toisten kulkijoiden liikkeen ennakoimiseen. Kaaosmaiselta vaikuttavaa, mutta oikeasti sujuvaa liikennetta ymparilla on siis vahdattava koko ajan. Toisaalta samanaikaisesti on parempi jos pyrkii unohtamaan ajavansa satojentuhansien mopojen, Toyota Camryjen ja lava-autojen valissa.

Haasteita matkantaittamiseen saattaa tuoda pyoran jarrujen heikko happi, katujen kaistamerkintojen puuttuminen tai kohtiajavat, ylileveiksi lastatut (pakkarilta voi loytya esim. kodinkoneita, valotauluja, ilmahormeja tai sikoja) pratkat.

Meno Kambodzhan liikenteessa on kuitenkin todella positiivissavytteisissa sfaareissa Vietnamiin verrattuna. Tasta maasta ollaan bongattu jopa muutama liikennemerkki - ja ainakin parin tyypin on huomattu noudattavan niita!

Pyoraretken jalkeen suositellaan uimista fancyn naapurihotellin poolilla! Sauna - myos ruotsalaisvalmisteinen kay paremman puutteessa -, ei sekaan ole haitaksi, kun kasvoilta ja kasista on irrotettava liikenteesta tarttunut neljan sentin pskakerros...

Kokemuksia rikkaampana!

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Mieletön reissu sulla menossa! Toista ku joku lukion tokan Kierretään Saksaa bussilla -turnee. Enjoy! :)

14/1/07 8:42 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Vooooi elämä. Niin kai se sanontakin menee: "Loma ei ole loma, ellei katkea pää oma" (?) Mut hei, oli miten vaan - ens kerralla Kanarialle.

t.Siiseli

15/1/07 10:13 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home